De mooiste locaties voor fotoshoots in Amsterdam.

Op de foto bij de mooiste locaties in Amsterdam

Jullie zijn op zoek naar de mooiste locaties voor fotoshoots in Amsterdam. Want binnenkort is het zover. Jullie gaan op de foto in Amsterdam. Jullie hebben echter alleen geen idee waar die mooiste plekjes voor fotoshoots in Amsterdam zijn.
Dan is de eerste vraag: waar wil je op de foto gaan. Waar zijn jullie naar op zoek? Wat vinden jullie mooi? Welke locatie past het beste bij jullie?
Zoeken naar de mooiste locaties voor fotoshoots in Amsterdam kan moeilijk zijn, omdat er zoveel keuze is. Voordat je een keuze kunt maken, zul je jezelf moeten afvragen wat je wilt dat de foto’s uitstralen. De achtergrond op een foto bepaalt namelijk mee welke sfeer de foto uitstraalt.
Je kunt kiezen voor een natuurlijke of juist voor een meer stoere sfeer. Je kunt ook denken aan de typerende stedelijke achtergrond van Amsterdam of meer een industriële achtergrond. Zelfs als je kiest voor natuur, dan is de vraag wil je bomen, gras, bloemen, zand of juist water op de achtergrond? En bij stedelijk zijn er veel verschillende en typerende plekjes voor Amsterdam te vinden.

De mooiste locaties die rustig zijn

Daarnaast is het nog heel belangrijk dat de locaties niet druk zijn. Het laatste wat jij wilt is dat publiek jou gaat bekijken tijdens een fotoshoot. Jullie aandacht zal daardoor enorm afgeleid worden. Je zult je bekeken voelen, waardoor het ongemakkelijk zal zijn. Één van de voorwaarden voor een fotosessie is juist dat jij je op je gemak voelt. Daardoor zul je gewoon jezelf kunnen zijn. Je zult ontspannen op de foto staan, waardoor die een ongedwongen sfeer uitstraalt. De fotolocatie heeft daar sterk invloed op. Ik zal dan ook altijd plekjes zoeken, die rustig zijn. Tevens zal er op de locatie ook genoeg ruimte moeten zijn om flink te kunnen bewegen en rond te lopen. Doordat ik vanuit moment design  fotografeer, vind ik het belangrijk dat jullie niet afgeleid worden door de omgeving. Het gaat om de connectie tussen jullie.
Het soort fotoshoot heeft ook invloed op de locatie, die je uitzoekt.
Voor een grote familiesessie is er veel ruimte nodig. Ik wil zeker foto’s maken met jullie allemaal naast elkaar. Dat gaat wat lastig op een smal grachtenbruggetje.
Met een gezin met kinderen zoeken we een locatie waar veel bewogen (denk als een kind) en gerend kan worden. Waar heel veel verschillende plekjes zijn, zodat we niet lang op één en dezelfde plek blijven. Om het zo afwisselend mogelijk te houden voor de kinderen. Ook zijn er leuke intieme plekjes nodig om die hele mooie knuffelfoto’s te maken.
Voor een lovefotoshoot en een portretsessie is heel veel mogelijk. Daarvoor kunnen we altijd wel een klein en rustig plekje vinden, zelfs in het drukke stadsleven van Amsterdam.

De mooiste locaties voor fotoshoots in Amsterdam:

Hieronder beschrijf ik het kort de mooiste locaties voor fotoshoots in Amsterdam. Bij een aantal locatie kun je doorklikken naar een eigen pagina voor die locatie. Daar vind je voorbeeld foto’s van fotoshoots, die ik daar gedaan heb. Die foto’s geven een indruk van de mogelijkheden. Je kunt hierdoor ook makkelijker bepalen welke sfeer bij jou past en wat jij het mooiste vind.

de mooiste locaties voor fotoshoots in Amsterdam | industrieel| GrryFotografie
de mooiste fotolocaties voor fotoshoots in Amsterdam|natuur|Vondelpark

Locaties in Amsterdam Noord:

NDSM-Werf:
Deze plek in Amsterdam Noord is uitermate geschikt voor fotosessies. Dit is een avontuurlijke, industriële plek. Het is er heel erg afwisselend. Het is er kleurrijk door de vele graffiti, grote loodsdeuren en de zeecontainers. Restanten van de scheepsbouw geeft het een geheel eigen uitstraling. Lees meer hier.

Twiske:
Dit is een makkelijk te bereiken recreatie gebied net buiten Amsterdam Noord gelegen tussen Oostzaan en Purmerend in.
Het Twiske is een natuurrijke omgeving. Het is ook zeer afwisselend. Er is bos, een haven, boten, strandjes en meren. Lees meer hier.

Molenwijk:
Verrassend veel natuurrijke plekjes in een woonwijk tussen de flatgebouwen. Lees hier meer

Schellingwouderbreek en -park: natuurrijk rondom een meer en de IJoever.

Noorderpark: afwisselende natuur en toffe stoere plekjes

Vliegenbos: veel natuur

Bij het Eyemuseum in Amsterdam Noord: een toffe, stoere plek aan het IJ met uitzicht op het Centraal Station. Door de vele trappen een ideaal plekje om te kunnen zitten tijdens een fotoshoot. Er zijn ook veel grasvelden omheen. Het gebouw zelf geeft een verrassende achtergrond voor een foto.

Locaties rondom Amsterdam Centrum:

Vondelpark:
Middenin het drukke stadsleven ligt een stukje oase van rust. Het Vondelpark heeft vele verschillende plekjes om foto’s te maken. Lees hier meer.

Het Centraal Station:
In en rondom het Centraal Station zijn leuke plekken te vinden voor fotoshoots. Het Centraal Station is aan de voorkant een prachtig oud gebouw en aan de achterkant weer een prachtige industriële uitstraling. Hier is het wel altijd druk! Lees hier meer.

De grachten van Amsterdam:
Vanaf de Nieuwmarkt kun je een kleine wandeling maken over verschillende grachten. Je vindt er prachtige karakteristieke plekjes van Amsterdam. Lees verder hier.

Amsterdamse Bos:
Groot bos in het zuiden van Amsterdam. Hier zijn stukken ruig bos, grasvelden, en de beroemde Bosbaan, een roeibaan voor de roeiwedstrijden. Lees meer hier.

Heb je het juiste plekje nog niet gevonden, er zijn nog meer dan voldoende plekken in andere buurten van Amsterdam. Kijk voor inspiratie hier. Amsterdam heeft ook nog veel meer parken en natuurgebieden. Lees daar meer over hier

de mooiste fotolocaties in Amsterdam| het Vondelpark| natuurlijk
de mooiste fotolocaties op NDSM Amsterdam| industrieel

Locaties in Zaandam:

Even buiten Amsterdam Noord ligt Zaandam. Je vindt hier goede locaties voor fotoshoots, die ook makkelijk bereikbaar zijn met de auto.

Jagersplas:
Een plek vol afwisselend natuur. Denk aan grasvelden, strandjes, water, bospaden, ophaalbrug en speelplaatsen. Lijkt veel op het Twiske.

Het skatepark, onder de A8:
Dit is een overdekte skatebaan vol met graffiti. Door de vele halvepipes en skateramps zijn er leuke plekjes te vinden om op te klauteren en te zitten.

De Zaanse schans:
Wie van molens houdt en Zaanse houten huisjes kan hier terecht voor leuke plekjes voor een fotoshoot.

Lees hier meer over deze fotolocaties in Zaandam.